Μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ στο Μαλί χθες Παρασκευή, μεταγωγικό της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε νωρίς σήμερα και βρίσκεται εν πτήσει προς τη χώρα της Αφρικής για να παραλάβει τους πιο σοβαρά τραυματισμένους γερμανούς στρατιωτικούς, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου.

Το Airbus A400M αναχώρησε από την αεροπορική βάση Βούνστορφ, κοντά στο Ανόβερο, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο τύπος αυτός αεροσκάφους μπορεί να μετατραπεί σε ασθενοφόρο αεροπλάνο με μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Έχει χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα για την αεροδιακομιδή ασθενών με την COVID-19 στη Γερμανία από την Ιταλία και τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τραυματίες αναμένεται να μεταφερθούν από το Μαλί στην Κολονία και πιθανόν στη Στουτγάρδη εντός της ημέρας, πάντα κατά τις πληροφορίες του dpa.

Συνολικά 15 κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών, στην πλειονότητά τους γερμανοί στρατιωτικοί, τραυματίστηκαν χθες στο βόρειο Μαλί, όπου διαπράχθηκε επίθεση καμικάζι που βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες εναντίον προσωρινής θέσης της δύναμης του ΟΗΕ.

Οι τρεις από τους 12 γερμανούς κυανόκρανους είναι βαριά τραυματισμένοι, διευκρίνισε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση, ο τρίτος χειρουργήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για τη χειρότερη επίθεση που έχει διαπραχθεί εναντίον της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στο Μαλί μέχρι σήμερα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης