Επτά κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κεντρικό Μάλι, ανακοίνωσε η αποστολή του Οργανισμού στο Twitter.

Η αυτοκινητοπομπή μιας επιμελητειακής ομάδας υποστήριξης έπεσε σε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανάμεσα στις πόλεις Ντουέντζα και Σεβάρε, σε μια περιοχή όπου δρουν οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. «Κάλεσε τις Αρχές του Μάλι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών ώστε να προσαχθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Το Μάλι, μια από τις μεγαλύτερες και φτωχότερες χώρες της Αφρικής, συγκρούεται με τους ισλαμιστές αντάρτες, ένα κίνημα που ακμάζει παρά τις προσπάθειες, εδώ και εννέα χρόνια, της διεθνούς δύναμης, υπό την ηγεσία της Γαλλίας, να το ξεριζώσουν από την περιοχή.

Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (Minusma) έχει αναπτύξει 13.000 κυανόκρανους με στόχο να περιορίσουν τη βία στον βορρά και τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Από το 2013 μετρά περισσότερα από 230 θύματα, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη σε θανάτους μεταξύ όλων των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης