Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα, στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσαν η δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση του Μαυροβουνίου, RTCG, ο ιστότοπος In4s και η εφημερίδα Vijesti.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένα μέλος της αστυνομίας», σύμφωνα με την RTCG, που πρόσθεσε ότι ο δράστης περιλαμβάνεται στον απολογισμό αυτό. Αστυνομικός που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστότοπος Ιn4s αναφέρει ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 34χρονος κάτοικος Βούτσκο Μπορίλοβιτς, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ατόμων γύρω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν από ενδοικογενειακή διένεξη. 

Ο  34χρονος έβγαλε όπλο και σκότωσε τη γυναίκα και τρία παιδιά του γείτονά του, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε σε κάποιους  γείτονές του  με τους οποίους φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές και μόλις αυτοί βγήκαν στο δρόμο, ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλα έξι άτομα. 

Ο δράστης, μετά το μακελειό έπεσε νεκρός ύστερα από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τον πυροβόλησε αστυνομικός κατά τη διένεξη ή αυτοκτόνησε, μεταδίδει το In4s. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στο κεφάλι, ωστόσο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες.

 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου και σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα (γύρω στις 4 τοπική ώρα) , πολύ κοντά στην επίσημη κατοικία του προέδρου της βαλκανικής χώρας.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης τραγωδίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντρίταν Αμπάζοβιτς έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης