Ένας πρώην συμμαθητής του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους στο δημοτικό σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για τις επαφές που είχε μαζί του, ακόμα και μετά που παράτησε το σχολείο.

Σύμφωνα με τον νεαρό που δεν ήθελε να αποκαλύψει το όνομά του στο CNN, υποστήριξε ότι εκείνος και ο Ράμος είχαν αρκετά κοντινή σχέση. Έπαιζαν μαζί παιχνίδια στο Xbox και αντάλλαζαν μηνύματα για κάμποσο καιρό. Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο Ράμος του έστελνε κατά καιρούς μηνύματα, λέγοντάς του τα νέα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του, και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. «Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», πρόσθεσε.

Φίλοι και συγγενείς μιλώντας στην  Washington Post είπαν ότι ήταν ένας μοναχικός έφηβος με δύσκολη οικογενειακή ζωή, που σε όλη την παιδική του ηλικία δεχόταν bullying για ένα πρόβλημα που είχε στην ομιλία. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο Ράμος ξεσπούσε με ολοένα και περισσότερη βιαιότητα σε συνομήλικούς του ή αγνώστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μία ξαδέλφη του Ράμος, κλείστηκε στον εαυτό του εξαιτίας του bullying για το τραύλισμα. Αν και έκανε ό,τι δεν τον πείραζε στο σχολείο, όταν επέστρεφε έλεγε στη γιαγιά του ότι δεν ήθελε να ξαναπάει. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Ράμος τα πήγαινε πολύ άσχημα τον τελευταίο καιρό με τη μητέρα του. Άτομα κοντά στην οικογένεια αποκάλυψαν ότι η γυναίκα κάνει χρήση ουσιών και το γεγονός αυτό δημιουργούσε συχνά εντάσεις στο σπίτι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης