Τους απεργούς σε νευραλγικούς τομείς όπως η συνοριακή αστυνομία και τα πληρώματα των ασθενοφόρων θα κληθεί να αντικαταστήσει ο βρετανικός στρατός, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αλυσιδωτές απεργίες για το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

«Οι απεργίες αυτές θα διαταράξουν τα πάντα και αυτό περιλαμβάνει το στρατιωτικό μας προσωπικό που δυστυχώς θα πρέπει να επιστρατευθεί για να καλύψει ορισμένους ζωτικής σημασίας ρόλους που είναι αναγκαίοι για να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση είχε ήδη προειδοποιήσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον στρατό, καθώς οι κινητοποιήσεις στις μεταφορές, στην υγεία, στη συνοριακή αστυνομία και στις εφοδιαστικές αλυσίδες γίνονταν όλο και μεγαλύτερες.

«Πραγματοποιούνται συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας, ώστε οι στρατιωτικοί να αντικαταστήσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων που θα απεργούν, την στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας περνά μία πρωτοφανή κρίση, κυρίως στις μονάδες επειγόντων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Το νοσηλευτικό προσωπικό θα απεργήσει για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα ενώ το συνδικάτο PCS κάλεσε σε απεργία τα μέλη της συνοριακής αστυνομίας στα βρετανικά αεροδρόμια κατά την εορταστική περίοδο, δημιουργώντας την προοπτική για σημαντική διατάραξη της λειτουργίας κυρίως του Χίθροου και του Γκάτγουικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απεργοί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10% και προκαλεί σοβαρή αύξηση του κόστους διαβίωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης