Συνολικά τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό χτύπημα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο ξημερώνει η 47η ημέρα της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τα θύματα βρίσκονταν σε μια οικία στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ, και από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ξανάρχισαν την Τρίτη, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για εκεχειρία που διεξάγονταν με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Έκτοτε, 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της Γάζας.

Την Πέμπτη έχασε τη ζωή του ένα τετράχρονο ισραηλινό αγόρι από βλήμα που εβλήθη από τη Γάζα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 2.095 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή», εκ των οποίων το 70% ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Στην ισραηλινή πλευρά καταμετρώνται μέχρι στιγμής 68 νεκροί, 64 στρατιωτικοί και τέσσερις πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Λουτρό αίματος στη Γάζα
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 21:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης