Λομβαρδία, ημέρα καραντίνας 34η: «Χαζεύω εσάς τους Έλληνες – Αξίζετε τα καλύτερα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 15:07
Λομβαρδία, ημέρα καραντίνας 34η: «Χαζεύω εσάς τους Έλληνες – Αξίζετε τα καλύτερα»

Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Διανύοντας την 34η μέρα αναγκαστικής καραντίνας, στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη, η δημοσιογράφος μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα...

Ημέρα 34η.  Να σας πω την αλήθεια, χαζεύω εσάς, τους Έλληνες φίλους μου. Μέχρι τώρα κάνατε μια καταπληκτική δουλειά και τα μέτρα φαίνονται οκ. Όλοι σας αξίζετε μια καλή επανεκκίνηση με τον τουρισμό και να προχωρήσετε. 

Για εμάς τα πράγματα είναι χειρότερα. Πολύ δύσκολα, κι αυτό κυρίως επειδή αυτή την εβδομάδα πολλοί προσπάθησαν να βγουν έξω και να παραβούν τους κανόνες. Απίστευτο.

Η Λομβαρδία συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης. Μίλησα με φίλους μου στην Ελβετία, που είναι πολύ κοντά μας, μόλις 20 χιλιόμετρα. Βρίσκονται σε lockdown, αλλά μπορούν να αθλούνται και να περπατούν έξω. Τόσο περίεργο, ο διαφορετικός τρόπος που οι χώρες αντιδρούν και συμπεριφέρονται.

Μια μικρή ελπίδα ήρθε χθες, όταν είπαν ότι πιθανότατα θα μας αφήνουν να πηγαίνουμε στην παραλία. Οι παραλίες θα ανοίξουν, υπό αυστηρούς κανόνες.

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι: Θα πρόκειται για διακοπές ή για βασανιστήριο; Δύσκολο να το πούμε τώρα.

Για μένα ξέρω: Διακοπές σημαίνουν Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μου για σήμερα είναι να φτιάξω μια μεγάλη ζωγραφιά, ένα «μάνταλα». Πολλά σχήματα, πολλά χρώματα, που φέρνουν χαρά. Αλλά ο μικρός μου είναι χαρούμενος, με τα χέρια του γεμάτα από σοκολάτα. Συχνά βοηθάει τη μητέρα μου στον κήπο και ποτίζει τα λουλούδια.

Για αυτόν σήμερα είναι η τελευταία μέρα διακοπών του Πάσχα. Από αύριο το σχολείο ξεκινάει και πάλι μέσω Skype. Είναι καλό αυτό, για να έχουν τα παιδιά ρουτίνα.

Όσο για μένα, νομίζω ότι θα τρέχω σε μαραθώνιο τους επόμενους μήνες: Κάθε μέρα το απόγευμα τρέχω στον μικρό δρόμο έξω από το σπίτι μας. Έφτασα τους 30 γύρους!

Νιώθω πολύ καλά προπονημένη.

Για τα υπόλοιπα, είμαι τυχερή. Κάθε πρωί ντύνομαι σαν να έπρεπε να πάω στο γραφείο, δεν χρειάζομαι κομμώτρια γιατί τα μαλλιά μου είναι ίσια και όχι ακόμα άσπρα (γιούπι!).

Είμαστε τυχεροί.

«Andrà tutto bene»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 15:09