Ο Φάτι Μπασάγα, ο πρωθυπουργός της παράλληλης κυβέρνησης που έχει διοριστεί από το κοινοβούλιο της Λιβύης, έφθασε σήμερα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του.

Η λιβυκή Βουλή, η οποία εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ονόμασε νέο πρωθυπουργό τον κ. Μπασάγα τον Μάρτιο. Όμως ο Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπάιμπα, που είχε αναλάβει το αξίωμα πέρυσι, αρνήθηκε να παραχωρήσει την εξουσία, κάτι που προκάλεσε εκ νέου μακρά διένεξη ανάμεσα στις δύο παράλληλες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ισάμ Αμπού Ζαρίμπα, τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης που ονόμασε το κοινοβούλιο, «η λιβυκή κυβέρνηση θα ασκεί πλέον τα καθήκοντά της στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν διώξεις εναντίον των μελών της κυβέρνησης του κ. Ντμπάιμπα για πολιτικούς λόγους.

Ο κ. Μπασάγα είχε αποπειραθεί επανειλημμένα να εδραιώσει την εξουσία της κυβέρνησής του στην Τρίπολη, αλλά μέχρι σήμερα ο κ. Ντμπάιμπα αρνείτο να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης