Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Οι ομάδες μας απομάκρυναν 20 πτώματα και τουλάχιστον 7 τραυματίες από τον τόπο της έκρηξης βυτιοφόρου φορτηγού στην Ακάρ», διακόμισαν τα θύματα προς τα «νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πληροφορία ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου στην Ακάρ μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό MTV επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό.

 

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, που το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν επαλήθευσε την αυθεντικότητά τους, καταγράφουν τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στον τόπο της έκρηξης.

Στον Λίβανο, χώρα βυθισμένη σε οικονομική κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της, οι πολίτες είναι αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες με οξείες ελλείψεις καυσίμων που πλήττουν ταυτόχρονα τον εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης.

 

Την περασμένη Πέμπτη εξοργισμένοι διαδηλωτές απέκλεισαν αρκετούς δρόμους, την επομένη απόφασης της Τράπεζας του Λιβάνου που καταργούσε την επιδότηση των καυσίμων.

Χθες Σάββατο αναπτύχθηκε ο στρατός στα πρατήρια, όπου σχηματίζονται εδώ και μήνες ατελείωτες ουρές.

Σε κάποιες περιοχές, βυτιοφόρα με καύσιμα δέχθηκαν επιθέσεις από έξαλλους πολίτες, σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ. Ο στρατός ανακοίνωσε χθες πως κατέσχεσε χιλιάδες λίτρα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ που είχαν στοκάρει διανομείς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης