Ανατριχιαστικές είναι οι νέες πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα στο διαμέρισμα του τζιχαντιστή που εκτέλεσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στη συνοικία Μανιανβίλ δυτικά του Παρισιού.

Ο Λαρoσί Αμπάλα αφού έθεσε σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο, κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας το ζευγάρι και τον τρίχρονο γιο τους και στη συνέχεια εκτελώντας τον αστυνομικό Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και την Τζέσικα, έπεσε νεκρός από τα πυρά των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο διαμέρισμα του 25χρονου δράστη και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ο δολοφόνος διατηρούσε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας ο δολοφόνος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο μόλις πριν τρεις εβδομάδες, ενώ εκτέλεσε το ζεύγος Σαλβέν απαντώντας στο κάλεσμα «να εκτελέσει όλους τους άπιστους στα σπίτια τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 25χρονος -καταδικασθείς το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα- είχε αναρτήσει 12λεπτο βίντεο στο Facebook λίγα λεπτά μετά τους φόνους μέσα από το σπίτι των θυμάτων του καλώντας σε τζιχάντ και απειλώντας ότι «θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο»

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης