Την άποψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η ευνοϊκή οικονομική συγκυρία στην Ε.Ε. αποτελεί μία «μοναδική ευκαιρία» για να ξεκινήσει η συζήτηση για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ.

Προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup, στο Τάλιν της Εσθονίας, ο κ. Λεμέρ εξήγησε ότι αυτή η «μοναδική ευκαιρία» προκύπτει για δύο λόγους: Πρώτον, διότι τον Οκτώβριο η Γερμανία, όπως και η Γαλλία, θα ξεκινούν με μία νέα εντολή στα Κοινοβούλιά τους και δεύτερον, γιατί ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί τα μελλοντικά βήματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα γίνει μία συζήτηση και ελπίζω ότι τους επόμενους μήνες θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό για το πώς θα προχωρήσουμε προς την εμβάθυνση της Ευρωζώνης» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος παραδέχτκε ότι στην αρχή αυτής της συζήτησης είναι λογικό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις -και είναι καλοδεχούμενες- και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στο τέλος θα βρεθεί η λύση για μία «πιο δυνατή Ευρώπη», τόσο για τους πολίτες της, όσο και απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Εξάλλου, ο κ. Λεμέρ επισήμανε τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Γαλλία, προκειμένου να τονώσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας της. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοσίων δαπανών, στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά και σε ένα νέο μείγμα φορολογικής πολιτικής. «Η Γαλλία έχει επιστρέψει και θα γίνει πιο δυνατή» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση της γαλλικής οικονομίας είναι προς όφελος όχι μόνο της ίδιας της χώρας, αλλά ολόκληρης της Ε.E.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης