Οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία συναφθεί με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν θα διατηρηθεί από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα η πολιτικός της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

«Χώρες ή πλευρές (…) δεν μπορούν και δεν θα πρέπει να αναμένουν ότι οι Λευκορώσοι και η δικαίως και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή τους θα διατηρήσουν τις συνθήκες που έχουν συναφθεί παρά τη θέλησή τους από ένα παράνομο καθεστώς» επισημαίνει η Τιχανόφσκαγια σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της σε επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Λουκασένκο δεν έχει καμία νομιμότητα ως πρόεδρος της χώρας μας. Δεν εκπροσωπεί πλέον τη Λευκορωσία» σημειώνει στην ομιλία της, η οποία βιντεοσκοπήθηκε στα κεντρικά γραφεία της αντιπολιτευόμενης στο Βίλνιους, στη Λιθουανία.

Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως ανησυχεί ότι ο Λουκασένκο πρόκειται να παραχωρήσει την ανεξαρτησία της χώρας του υπογράφοντας συμφωνία για βαθύτερη ολοκλήρωση με τη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες μαζικές κινητοποιήσεις μετά την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου με συντριπτική πλειοψηφία. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί προϊόν νοθείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης