Άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο αντιφρονών δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Λευκορωσία αφού το αεροσκάφος της Ryanair στο οποίο επέβαινε αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, δήλωσε σήμερα η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Οι δυτικές χώρες καταγγέλλουν «κρατική πειρατεία» εκ μέρους της Λευκορωσίας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα για το θέμα αυτό. Έχουν κάνει έκκληση ζητώντας να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο 26χρονος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος επέστρεφε από την Ελλάδα στη Λιθουανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και σε τι κατάσταση είναι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υφίσταται βασανιστήρια από τις ειδικές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή», είπε η Τιχανόφσκαγια μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

Η σύντροφος του Προτάσεβιτς, η Σοφία Σαπέγκα, η οποία συνελήφθη επίσης την Κυριακή, βρίσκεται στη φυλακή Οκρεστίνα του Μινσκ, πρόσθεσε, επικαλούμενη πληροφορίες από τους συγγενείς της. Η Σαπέγκα είναι Ρωσίδα, όμως ο Ρώσος πρόξενος στο Μινσκ αρνήθηκε να την βοηθήσει, κατήγγειλε η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Η Τιχανόφσκαγια είπε επίσης ότι συζήτησε τη σύλληψη του Προτάσεβιτς με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης