«Η Ρωσία εργάζεται μαζί με την Σαουδική Αραβία για να ενώσουν την συριακή αντιπολίτευση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος επισκέπτεται την Μόσχα.

Ο Σεργκέι Λαβρόβ δήλωσε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει η Ρωσία, προσβλέπουν στο να ενισχύσουν τις πραγματικές ιδέες του ενδοσυριακού διαλόγου, με βάση τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε ότι η συνάντηση του με τον Σεργκεί Λαβρόφ ήταν πολύ παραγωγική

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση της συριακής αντιπολίτευσης στο Ριάντ δεν θα περιπλέξει την προετοιμασία που γίνεται για τις συνομιλίες στην Γενεύη.

«Συμμετείχα στις προηγούμενες συνομιλίες στο Ριάντ, είναι σημαντικό για μας να συγχρονίσουμε τις θέσεις μας. Στο Ριάντ συνετελείται μια σημαντική διαδικασία και ευελπιστούμε ότι η αντιπολίτευση θα μπορέσει να διατυπώσει μια ενιαία στάση και να έχει μια ενιαία αντιπροσωπεία στις συνομιλίες της Γενεύης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιστούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος Πούτιν είχε καταθέσει ως πρόταση την συγκρότηση του Κογκρέσου εθνικού διαλόγου για την Συρία, στο οποίο προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, οι εκπρόσωποι όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση που βρίσκεται στο εσωτερικό όσο και η αντιπολίτευση που βρίσκεται στο εξωτερικό, καθώς και παρατηρητές του ΟΗΕ, του Ερυθρού Σταυρού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το Κογκρέσο εθνικού διαλόγου για τη Συρία, θα συγκληθεί σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης