Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ καταδίκασε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζουν οι ΗΠΑ και οι ιδεολογικοί σύμμαχοί της από διάφορες χώρες».

Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Publico», ο Λαβρόφ καταδίκασε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζουν οι ΗΠΑ και οι ιδεολογικοί σύμμαχοί της από διάφορες χώρες» και την «τύφλωση της γραφειοκρατίας της Ε.Ε.» που ενεργοποιεί την ουκρανική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες στα ρωσικά σύνορα στην Ευρώπη και αυτή η ανατρεπτική πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση είχε καταστρέψει την «ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης» που «υπεύθυνοι ηγέτες από τη Ρωσία και χώρες – κλειδιά της Ευρώπης» έχτιζαν για πολλά χρόνια.

«Η αρχιτεκτονική διαλόγου Ρωσίας – Ε.Ε. έχει πληγεί σοβαρά. Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί υποφέρουν από απώλειες πολλών εκατομμυρίων, το καθεστώς του Κιέβου πολεμά κατά των ανθρώπων του, μία νέα σύγκρουση προέκυψε στην Ευρώπη, την στιγμή που οι ΗΠΑ δεν έχουν υποστεί καμία απώλεια. Επιπλέον, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να ενθαρρύνουν επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες στα ρωσικά σύνορα και προωθούν αγώνα όπλων στην περιοχή μας, ενώ όλοι εμείς ελπίζαμε ότι δεν υπήρχε χώρος για έναν νέο ψυχρό πόλεμο» δήλωσε ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών γινόταν «όμηρος της ανατρεπτικής πολιτικής που ακολουθείται από έξω».

Πηγή: sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης