Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε αυτόν στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Έως τη Δευτέρα το βράδυ στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική είχαν σημειωθεί περίπου 146.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 144.000 και πλέον στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με βάση τους επίσημους απολογισμούς των κυβερνήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Αμερική σημειώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, πρώτα στον Καναδά και έπειτα σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Αρχικά, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέγραφαν πολύ πιο ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων μόλυνσης. Όμως η Λατινική Αμερική δυσκολεύτηκε πολύ να ελέγξει την κατάσταση όταν η πανδημία ξέφυγε από πιο πλούσιες συνοικίες των πόλεών της, όπου εντοπίζονταν τα πρώτα κρούσματα στην αρχή, μεταξύ ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ο προβληματικός συνδυασμός της μεγάλης φτώχειας, της δουλειάς στην παραοικονομία και των αδυναμιών των συστημάτων υγείας, ειδικά στις πιο απομονωμένες περιοχές, συνέβαλε στην κρίση.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο εξαιτίας του ιού (135.489, κατά την καταμέτρηση του Ρόιτερς ως τις 05:00 ώρα Ελλάδας). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βραζιλία (72.833). Το Μεξικό και το Περού συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών που θρηνούν τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ Χιλή, Κολομβία και Ισημερινός καταγράφουν πάνω από 5.000 θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια χθες Δευτέρα, με την πανδημία να εξαπλώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 570.000.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου. Πέρασαν τρεις μήνες προτού τα κρούσματα φθάσουν το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως. Πέρασαν μόλις πέντε ημέρες προτού αυξηθούν από τα 12 εκατομμύρια (8η Ιουλίου) στα 13 εκατομμύρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης