Ξεπέρασαν χθες, Πέμπτη, τα 8 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, την περιοχή όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες μολύνσεις παγκοσμίως, αν και φαίνεται ότι πλέον η επιδημία εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε κάποιες χώρες.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες ως την Τετάρτη ο μέσος όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων του Covid-19 έπεσε στις 67.173, από 80.512 το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, που βασίζεται στα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία παραμένει η χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και τους περισσότερους θανάτους, συνολικά 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 128.000 θανάτους.

Όμως οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι παρατηρούν μείωση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες. Χθες, Πέμπτη, στη χώρα αναφέρθηκαν 40.557 νέα κρούσματα.

Ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού παρουσιάζει μικρή μείωση στο Περού, την Κολομβία και το Μεξικό, τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης