Το ολλανδικό τοπογραφικό σκάφος «Fugro Equator» επέστρεψε στον Ινδικό Ωκεανό και ξεκινά εκ νέου τις έρευνες για το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing των Malaysia Airlines, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το σκάφος θα συνεχίσει τις βαθυμετρικές επιχειρήσεις που είχε αρχίσει τον περασμένο Ιούνιο και τις οποίες αναγκάστηκε να διακόψει στις 31 Οκτωβρίου λόγω βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στον Ινδικό ερευνούν ακόμα δύο ειδικά σκάφη, το «GO Phoenix» και το «Fugro Discovery», με σκοπό να «σκανάρουν» μια περιοχή 61.700 τετραγωνικών μιλίων που έχει καθοριστεί ως η πιθανότερη για τον εντοπισμό της μοιραίας πτήσης MH370.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τη διάψευση της διακοπής των ερευνών από την εταιρεία. Πριν από λίγες μέρες, η Malaysia Airlines αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εμπορικό της διευθυντή που είχε δηλώσει πως έως το τέλος Δεκεμβρίου οι έρευνες θα διακοπούν και το αεροπλάνο θα χαρακτηριστεί «χαμένο», ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων. Η θέση του αυτή όμως είχε εξοργίσει τους συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι απαιτούν τη συνέχεια της επιχείρησης μέχρι τέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης