Στο Κάπιτολ Χιλ, στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν τους νομοθέτες και τους υπαλλήλους εν μέσω της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, ως απάντηση στα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ αφορούν την «υποκίνηση εξέγερσης» που σχετίζεται με τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελική ψηφοφορία για το κατηγορητήριο έχει προγραμματισθεί περίπου στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι άνδρες της Εθνοφρουράς βρίσκονται τριγύρω και μέσα στο Καπιτώλιο, καθώς έχουν προκύψει σοβαρές ανησυχίες για ενδεχόμενες ένοπλες επιθέσεις, ιδίως στην περίπτωση της παραπομπής του απερχόμενου προέδρου σε δίκη για την καθαίρεσή του.

Μάλιστα, εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται μέσα στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου για να ενισχύσουν την ασφάλεια στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίου, όπου βρίσκονται στρατιώτες της Εθνοφρουράς σε επιφυλακή, με πλήρη εξάρτυση: 

Ο Στένυ Χόιερ, ο αρχηγός της πλειοψηφίας του Σώματος, δήλωσε στο NBC News ότι το άρθρο της κατηγορίας του Τραμπ θα σταλεί αμέσως στη Γερουσία εάν περάσει από το Σώμα.

Υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ Δημοκρατικών σχετικά με την αναστολή του άρθρου έως ότου το κόμμα τους αναλάβει τον έλεγχο της Γερουσίας, αλλά φαίνεται ότι η ηγεσία του Σώματος αποφάσισε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Μέλη της Εθνοφυλακής λαμβάνουν τα όπλα τους έξω από το Καπιτώλιο: 

 

 

Το άρθρο αναμένεται να περάσει με την υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών και τουλάχιστον πέντε Ρεπουμπλικάνων, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η κατηγορία (σε αντίθεση με την πρώτη παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ) θα είναι δικομματική.

Εάν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Τραμπ, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα σπάσει συμβόλαια με τον Trump Organization

Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα σπάσει συμβόλαια που έχει συνάψει με τον Trump Organization, τα οποία αποφέρουν στην εταιρεία κέρδη 17 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι υποκίνησε τα πλήθη που εφόρμησαν την περασμένη εβδομάδα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Αν μια εταιρεία και η ηγεσία αυτής της εταιρείας εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε το συμβόλαιο», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο μιλώντας στο MSNBC.

«Η υποκίνηση μιας εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά σαφώς εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο. «Έτσι η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πια καμιά σχέση με τον Trump Organization».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης