Σε εξέλιξη βρίσκονται -όπως όλα δείχνουν- οι εργασίες κατεδάφισης της πρώην κατοικίας του Κολομβιανού βαρόνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, από τον νέο ιδιοκτήτη της υπερ-πολυτελέστατης βίλας στο Μαϊάμι, Κριστιάν Ντε Μπερντουάρ ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τα αμύθητα πλούτη του διαβόητου ηγέτη του καρτέλ κοκαΐνης στο Μεντεγίν.

Ένας από τους εργάτες που έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το σπίτι των 7.336 τετραγωνικών μέτρων, υπό την εποπτεία του νέου ιδιοκτήτη και ιδρυτή της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων «Chicken Kitchen», εντόπισε θαμμένο ένα μεγάλο γκρι τετράγωνο κουτί κάτω από την τσιμεντένια είσοδο του παλιού αρχοντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν κάτι γκρι. Άρπαξα τον εκσκαφέα, συνειδητοποίησα ότι ήταν ασφαλές και άρχισα να τους φωνάζω ότι κάτι βρήκα» είπε ο εργάτης.

Ο Μπερντουάρ και η δημοσιογράφος σύζυγός του, Τζένιφερ Βαλοπί, έβαλαν το χρηματοκιβώτιο σε φορτηγό και το μετέφεραν σε ασφαλή τοποθεσία, όπου θα το ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. «Νομίζω ότι είναι γεμάτο με χρυσό ή έχει διαμάντια» είπε ο Μπερντουάρ. «Ποιος ξέρει;» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ότι βρεθεί σε αυτό τού ανήκει.

Τα… χαμένα χρηματοκιβώτια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο Κριστιάν ντε Μπερντουάρ ανέφερε πως το πρώτο χρηματοκιβώτιο που είχε βρεθεί εκεί, έκανε… φτερά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Επιπλέον, ένα ακόμη είχε εντοπιστεί από κάποιους εργάτες που είχε προσλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο εξαφανίστηκε και αυτό.

Το τρίτο χρηματοκιβώτιο το οποίο αναμένεται να ανοιχτεί τις επόμενες ημέρες βρέθηκε στην ίδια… ροζ βίλα στο Μαΐάμι, όπου εκτιμάται ότι φύλασσε άγνωστο αριθμό μετρητών από τις παράνομες δραστηριότητές του ο βαρόνος ναρκωτικών.

Το γκρι τετράγωνο κουτί - χρηματοκιβώτιο

Ο Κριστιάν Ντε Μπερντουάρ κάθεται στο γκρι τετράγωνο κουτί με ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του το χαμόγελο της επιτυχίας…

Η συγκεκριμένη έπαυλη στο Μαϊάμι είχε αγοραστεί από τον Εσκομπάρ τον Μάρτιο του 1980 έναντι 762.500 δολαρίων. Η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε κατάσχεσή της το 1987 και τρία χρόνια αργότερα η βίλα πέρασε στα χέρια ιδιώτη. Είχε τέσσερις κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα και γκαράζ, ενώ παρέμενε σε αχρηστία έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτήν από πυρκαγιά.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Εσκομπάρ έμεινε ποτέ εκεί, αλλά είναι βέβαιο πως οι άνδρες του τη χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο και ως αποθήκη… κοκαΐνης.

Πηγές: businessinsider.com/ rt.com

Διαβάστε επίσης:
Ο γιος του βαρόνου της κοκαΐνης, περιγράφει το άγνωστο πρόσωπο του Πάμπλο Εσκομπάρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης