Μία σπάνια ξανθιά ζέβρα εντοπίστηκε στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Serengeti από τον φωτογράφο Sergio Pitamitz, ο οποίος είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει την ασυνήθιστη ομορφιά της.

«Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν μια ζέβρα που είχε κυλιστεί στη λάσπη», δήλωσε ο Pitamitz, «αλλά λίγο αργότερα κατάλαβα ότι είχα έρθει αντιμέτωπος με ένα σπάνιο θέαμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ξανθιά ζέβρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πάσχει πιθανότατα από αλμπινισμό, μια κατάσταση που σημαίνει ότι το ζώο έχει λιγότερη μελανίνη στο δέρμα του και έτσι το χρώμα του δέρματός του είναι πιο ανοιχτό.

Ενώ ξανθές ζέβρες έχουν εντοπιστεί να ζουν προστατευμένες σε εθνικά πάρκα ή σε ζωολογικούς χώρους, είναι η πρώτη φορά που μια ζέβρα του είδους βρέθηκε στο φυσικό περιβάλλον.

Τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους για τις ζέβρες που πάσχουν από αλμπινισμό είναι περιορισμένα, αλλά αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε αφορμή ώστε να επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες ότι οι εν λόγω ζέβρες γίνονται αποδεκτές σε αγέλες των «κανονικών» συγγενών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν συναντώνται με μεγάλη συχνότητα στο ζωικό βασίλειο, οι ξανθές ζέβρες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που πάσχουν από αλμπινισμό καθώς αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό έχει τεκμηριωθεί σε διάφορα άλλα είδη, όπως οι καμηλοπαρδάλεις, οι πιγκουίνοι και τα ποντίκια.

Πηγή: perierga.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης