Κροατία: Εκατοντάδες Αγιοβασίληδες τρέχουν για φιλανθρωπικό σκοπό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, 02:48
Κροατία: Εκατοντάδες Αγιοβασίληδες τρέχουν για φιλανθρωπικό σκοπό
Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες Αγιοβασίληδες θα «πλημμυρίσουν» το μεσημέρι της Κυριακής την κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν κυρίως ανθρωπιστικό χαρακτήρα και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διοργανώνονται εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η φετινή εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ είναι η πρώτη για την Κροατία.

Ο αγώνας δρόμου των Αγιοβασίληδων του Ζάγκρεμπ έχει τη στήριξη των δημοτικών αρχών και εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Advent in Zagreb».

Στην εκδήλωση, εκτός των κατοίκων της κροατικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμμετάσχουν και πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας.

Καθότι δε πρόκειται για εκδήλωση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, οι διοργανωτές κάλεσαν τους συμμετέχοντες -πολίτες και εταιρείες- να φέρουν μαζί τους γλυκά και να τα παραδώσουν σε περίπτερο του Ερυθρού Σταυρού Κροατίας προκειμένου να μοιραστούν στα παιδιά περιοχών της Κροατίας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης άνοιξης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, 02:48