Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου νοσηλεύεται ένας 13χρονος ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA και στην εκπομπή «Live με την Αντιγόνη», ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης σημείωσε πως πρόκειται για ένα παιδί που νοσηλεύεται χωρίς να έχει διασωληνωθεί στη ΜΕΘ και έχει ένα μικρό πρόβλημα μυοκαρδίτιδας που βαίνει βελτιούμενο και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, το παιδί είναι εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις, ωστόσο είναι άξιο απορίας ότι παρ’ όλα αυτά η μετάλλαξη Όμικρον κατάφερε να του προκαλέσει ένα τέτοιο πρόβλημα. «Αδυνατώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν είχε εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, είναι μια περίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον που έως έναν βαθμό μπορεί να διαφύγει τον εμβολιασμό και το παιδί έχει ακριβώς αυτή την επιπλοκή, που είναι ήπια. «Μια μυοκαρδίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε παιδί από οποιαδήποτε ίωση. Βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να συμβεί σε παιδιά αλλά και ενήλικες. Τις περισσότερες φορές υποχωρούν και σπάνια αφήνουν προβλήματα στο μυοκάρδιο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και αυτή η περίπτωση θα πάει καλά».

Κλείνοντας, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως η μυοκαρδίτιδα παρουσιάζεται και αμέσως μετά το εμβόλιο, είναι πολύ ελαφριά, πολύ ήπια και σπανίως νοσηλεύονται τα παιδιά. «Είναι τελείως καλοήθης. Σε αυτή την περίπτωση είχαμε μεγάλη κίνηση των καρδιακών ενζύμων, νομίζω όμως ότι το παιδί θα πάει καλά και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: creta24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης