Στις εκλογές που γίνονται σήμερα στη Βενεζουέλα, έχουμε αντιπάλους τον πρόεδρο Hugo Chávez Frías και τον αντιπολιτευόμενο Henrique Capriles Radonski ο οποίος στηρίζεται από συνασπισμό κομμάτων. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις είναι αμφίρροπες, πράγμα που σημαίνει ότι η μάχη θα είναι σκληρή.

Οι εκλογές αυτές, όμως, δεν είναι σημαντικές μόνο για τη Βενεζουέλα, αλλά -όπως επισημαίνει και άρθρο στην ιστοσελίδα της η Ρωσική Τηλεόραση (RT)- σημαίνουν πολλά για τη Λατινική Αμερική. Επειδή ο Τσάβεζ υπήρξε το ανάχωμα της παραδοσιακής αμερικανικής επεμβατικής πολιτικής στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ μαζικά μέσα αποβλάκωσης έχουν χαρακτηρίσει τον Τσάβεζ «αυταρχικό και αντιδημοκράτη». Κι όμως, η κυβέρνησή του αποδέχτηκε το αρνητικό αποτέλεσμα στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που αποπειράθηκε το 2007 ή ακόμα και τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2010. Και η κυβέρνηση Τσάβεζ ακολούθησε την λαϊκή επιταγή. Έτσι ουδείς διαφωνεί πως οι σημερινές προεδρικές εκλογές θα είναι δίκαιες.

Ε, τότε προς τι όλος αυτός ο θόρυβος εναντίον του Τσάβεζ; Η απάντηση είναι απλή για όσους δεν έχουν καταλάβει: Πρόκειται για την εξωτερική πολιτική του… Η Βενεζουέλα υποστηρίζει το μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν της Λιβύης και σήμερα της Συρίας. Λαοί που γνώρισαν την εισβολή την καταστροφή από έναν πόλεμο που επέβαλαν οι δυτικές δυνάμεις, βασισμένο πάντοτε στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραποίηση της πραγματικότητας με στόχο την λεηλασία των φυσικών πόρων των χωρών αυτών.

Israel Über Alles!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως το επίκεντρο της εκστρατείας εναντίον του Τσάβεζ, είναι το… Ισραήλ, με το σύνθημα «Μισούμε τον Τσάβεζ». Εδώ κρύβεται και το μυστικό της ανόδου της δημοτικότητας του Capriles Radonski.

Το Ισραήλ και το παγκόσμιο σιωνιστικό κίνημα, θέλει πάρα πολύ να δει τον Ραντόνσκι ως τον επόμενο πρόεδρο της Βενεζουέλα. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή είναι εβραίος (από μητέρα και πατέρα) σπάνιο για μια χώρα που στα 30 εκατομμύρια των κατοίκων της η εβραϊκή κοινότητα αριθμεί μόλις 12.000 (0,03%). Η πραγματική αιτία είναι ότι θα υποστηριχτεί –με κάθε μέσο- η πολιτική του Ισραήλ, ευθυγραμμίζοντας την εξωτερική πολιτική της Βενεζουέλα με των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Μεξικό, της Χιλής και της Αργεντινής.

Και για να μην κατηγορηθούμε –ΠΑΛΙ- ότι μπλέκουμε την πολιτική με τη θρησκεία, παραδεχόμαστε ότι ΝΑΙ όλοι οι εβραίοι δεν είναι σιωνιστές. Αλλά ο σιωνισμός είναι μία φονταμενταλιστική πολιτική ιδεολογία παγκόσμιας έκτασης με γερή οικονομική υποστήριξη και μαχητικούς υποστηρικτές, από διαφορετικές θρησκείες. Κι έχουμε το παράδειγμα του ρωμαιοκαθολικού αντιπροέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, που είχε διακηρύξει από το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι ShalomTV: «Δεν χρειάζεται να είσαι εβραίος για να είσαι σιωνιστής. Κι εγώ είμαι σιωνιστής».

Μάλιστα. Αυτό πρεσβεύει και ο Καπρίλες Ραντόνσκι που ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο και γι’ αυτό τα σιωνιστικά Μέσα και η χρηματοδότηση τον υποστηρίζουν.

Επειδή δεν ξεχνούν ότι ο Τσάβεζ φιλοξένησε τον ιρανό πρόεδρο Αχμαντινετζάντ στο Καράκας, δίνοντάς του υποστήριξη σε μια στιγμή που η CIA και η Μοσάντ, έχουν φροντίσει να δυσφημιστεί παγκοσμίως. Ούτε θα συγχωρήσουν τον Τσάβεζ, που έδωσε την υποστήριξή του στον -σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση- λιντσαρισθέντα ηγέτη της Λιβύης Καντάφι από τους αλητήριους που είχαν την ΝΑΤΟϊκή υποστήριξη, προκαλώντας τη θυμηδία της Χίλαρι Κλίντον. Ούτε θα συγχωρήσουν τον Τσάβεζ, που υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία, όπως παραδέχτηκε δημόσια, ο προηγούμενος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, γερουσιαστής John McCain.

Ούτε θα συγχωρήσουν τον Τσάβεζ για την επιρροή του στην Λατινική Αμερική, που ενέπνευσε Λατίνους ηγέτες να οδηγήσουν τις χώρες τους σε ανεξάρτητη πολιτική, όπως η Βολιβία, το Εκουαντόρ και μερικές φορές ακόμα κι η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Επειδή ξεκάθαρα, ο Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι δεν είναι μόνο ο εκλεκτός, αλλά και γερά δεμένος στο άρμα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους του σιωνιστικού πλέγματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης