Άγρια μάχη αναμένεται κυρίως στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την επικράτηση, καθώς οι ψηφοφόροι από 11 πολιτείες αποφασίζουν σήμερα «Σούπερ Τρίτη» – όπως παραδοσιακά αποκαλείται – αν θα επιλέξουν τελικά τον αμφιλεγόμενο Ντόναλντ Τραμπ ως διεκδικητή της προεδρίας.

Επειδή είναι σύνηθες το αποτέλεσμα της «Σούπερ Τρίτης» να θεωρείται οιωνός για το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών δεν αναμένονται εκπλήξεις, με τη Χίλαρι Κλίντον να παραμένει φαβορί.

Αντίθετα, η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό αλληλοκατηγοριών που γίνεται όλο και πιο προσβλητικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρόσφατο ντιμπέιτ ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μάρκο Ρούμπιο διακωμώδησε ότι ο συνυποψήφιός του Ντόναλντ Τραμπ κάνει πολλά ορθογραφικά λάθη στις αναρτήσεις του στο Τwitter και τον συμβούλευσε (μια και βρίσκεται διαρκώς σε δικαστικές διαμάχες) να μηνύσει τον πλαστικό χειρουργό του.

«Αφού αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ να μηνύει κόσμο, θα πρέπει να μηνύσει αυτόν που έκανε αυτό στο πρόσωπό του» είπε χαρακτηριστικά.

Η νευρικότητα του Μάρκο Ρούμπιο θεωρείται δικαιολογημένη, αφού οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ σε όλες τις πολιτείες. Αναλυτές εκτιμούν ότι μετά και τη Super Tuesday δεν αναμένονται άλλα μεγάλα εμπόδια μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα.

Το φλερτ με την Ακροδεξιά

Πώς εκτινάχθηκε, όμως, στα ύψη η δημοτικότητα του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει προκαλέσει με τη χυδαία γλώσσα και τις εθνικιστικές του θέσεις;

Ακόμη και ο γνωστός ακροδεξιός και πρώην στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Τραμπ.

Ο Τραμπ πάντως δηλώνει ανίδεος: «Δεν γνωρίζω για τον Ντέιβιντ Ντιουκ. Δεν έχω ιδέα ότι θέλει να με στηρίξει. Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση, επειδή δεν ξέρω για τι μιλάτε» ήταν η απάντηση που έδωσε στον παρουσιαστή του CNN.

Ακόμη όμως και το φλερτ με την Ακροδεξιά δεν αποθαρρύνει πολλούς Αμερικανούς πολίτες να τον ψηφίσουν. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας κερδίζει σε δημοτικότητα χτίζοντας το προφίλ του επιτυχημένου δισεκατομμυριούχου που θα τα κάνει όλα σωστά σε αντίθεση με τους προηγούμενους.

Το σχέδιο φαίνεται να λειτουργεί, τουλάχιστον για τους απογοητευμένους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης