Μια αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε τη Δευτέρα, βίντεο από κρυφή κάμερα και στο οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ προφανώς ειρωνικά μιλά για την “νοοτροπία θύματος” που διέπει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, παρατηρήσεις που αμέσως κατήγγειλε το στρατόπεδο του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Η ημερομηνία που καταγράφηκε το γεγονός δεν καθορίζεται στο βίντεο και το μόνο πρόσωπο που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στην εικόνα είναι του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς η υπόλοιπή σκηνή είναι θολή. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν μπορεί να καθοριστεί, αλλά η φωνή του ομιλητή φαίνεται να είναι του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (εννοεί τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι ‘αυτούς» ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ.

«Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι », είπε επίσης ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία σε ένα ακροατήριο που αποτελείτο από χορηγούς της εκστρατείας του.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν αμέσως να επωφεληθούν από τα σχόλια του Μίτ Ρόμνεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα Η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή επίσης διένειμε χωριστά ένα άλλο κομμάτι από το βίντεο στο οποίο ο Ρόμνεϊ αστειεύεται ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος.

«Αν είχα γεννηθεί από γονείς μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», δηλώνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Sep/17/152416291.jpg

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης