Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 11 ασθενείς με τον COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.349 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 1.098 νεκρούς επί συνόλου 159.057 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 1.306 κρούσματα οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση, διευκρίνισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του Υπουργείου Υγείας.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, κατέγραψε 417 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 304,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας ο υψηλότερος στη χώρα.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως -τα Soberana 2 και Abdala-, που άρχισε τη 12η Μαΐου σε επτά δήμους της Αβάνας, επεκτάθηκε χθες σε όλη την πρωτεύουσα. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και Ίσλα δε Χουβεντούδ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση σχεδόν 2 εκατ. πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης