Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 66 ασθενείς με τον COVID-19 και διαγνώστηκαν 7.784 περιστατικά του SARS-CoV-2, ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των περιστατικών Covid στην Κούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.203 νεκρούς επί συνόλου 316.383 επιβεβαιωμένων μολύνσεων. Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η δυτική τουριστική επαρχία Ματάνσας, επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, κατέγραψε 1.603 περιστατικά σε 24 ώρες, ακολουθούμενη από την Αβάνα (1.357) και τη Σιέγο δε Άβιλα (969), όπου εξαπλώνεται η παραλλαγή Δέλτα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης με τα εγχωρίως παραγόμενα εμβόλια Abdala και Soberana 2, έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση κάπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι (περί το 30% του πληθυσμού) μέχρι εδώ. Οι Αρχές της Κούβας επιδιώκουν να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού (συνολικά 11,3 εκατ.) μέσα στον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης