Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.383 κρούσματα του SARS-CoV-2, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο τον Μάρτιο του 2020, ενώ άλλοι 11 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 796 νεκρούς επί συνόλου 123.221 μολύνσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με 784 κρούσματα σε 24 ώρες και τον δείκτη επίπτωσης στα 446,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Για τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου Υγείας της Κούβας, τον Φρανσίσκο Ντουράν, αυτή «είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη επιδημιολογική περιπλοκότητα» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η νήσος.

Από τα μέσα της εβδομάδας, το υπουργείο Υγείας διεξάγει εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως. Η κυβέρνηση ελπίζει να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι, αφού τα εμβόλια εξασφαλίσουν όπως αναμένεται άδειες επείγουσας χρήσης από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα και γενικευθεί η αξιοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης