Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 12 θάνατοι ασθενών με τον COVID-19 -ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός θυμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο πέρυσι-, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.026 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τους αριθμούς του υπουργείου, ο απολογισμός της πανδημίας έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 512 νεκρούς επί συνόλου 92.474 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, επισήμανε ότι 29 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 366,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα πλήττεται από νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβάλλει οι Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια δοκιμών. Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, σκοπεύει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης