Ο συντηρητικός υποψήφιος Ροδρίγο Τσάβες πήρε καθαρό προβάδισμα (+5%) έναντι του κεντρώου αντιπάλου του Χοσέ Μαρία Φιγκέρες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε η εθνική εφορευτική επιτροπή έπειτα από την καταμέτρηση του 89% των ψηφοδελτίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσάβες, οικονομολόγος, 60 ετών, η εικόνα του οποίου είχε υποστεί πλήγμα εξαιτίας υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης, εξασφαλίζει το 52,9% των ψήφων, έναντι του 47,1% του κ. Φιγκέρες, σύμφωνα με το ανώτατο εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE), την εθνική εφορευτική επιτροπή.

Ο κ. Φιγκέρες, πρώην πρόεδρος της χώρας (1994-1998), αναγνώρισε την ήττα του από τον συντηρητικό αντίπαλό του, πρώην υπουργό Οικονομίας, διαφωνούντα ο οποίος εγκατέλειψε τις τάξεις της απερχόμενης κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κόστα Ρίκα ψήφισε και ο λαός μίλησε. Ως δημοκράτες, θα σεβόμαστε πάντα την λαϊκή ετυμηγορία (…). Συγχαίρω τον Ροδρίγο Τσάβες και του εύχομαι ό,τι καλύτερο», είπε ο κ. Φιγκέρες απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης