Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να σταματήσουν τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό για τις επόμενες 30 ημέρες, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων που λαμβάνει πλέον η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19.

«Με άμεση ισχύ, έλαβα την απόφαση να συμβουλεύσω τους Βρετανούς πολίτες να σταματήσουν τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό, για αρχική περίοδο 30 ημερών και φυσικά (το μέτρο) υπόκειται σε επανεξέταση», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Ντόμινικ Ράαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στους αυξανόμενους συνοριακούς περιορισμούς που επιβάλλονται από άλλες χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Βρετανοί που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πρέπει να γνωρίζουν τους αυξημένους κινδύνους που αυτό σημαίνει, περιλαμβανομένης της πιθανότητας να μην μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν συμβουλεύει ακόμη τους Βρετανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως, με την εξαίρεση ορισμένων χωρών, αλλά προειδοποίησε ότι όσοι θέλουν να επιστρέψουν να γνωρίζουν ότι οι πτήσεις μπορεί να ματαιωθούν αιφνιδίως ή να εμποδισθούν λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ο Ράαμπ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεργασθεί με τον τομέα των αερομεταφορών εμπορευμάτων για να διασφαλισθεί ότι η ροή αγαθών δεν θα διαταραχθεί κατά το δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης