Τα πήγαιν’ έλα των σερβιτόρων και η μυρωδιά του καφέ επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στα πεζοδρόμια της Βαρκελώνης καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια στην ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας άνοιξαν και πάλι στο πλαίσιο μιας σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Καταλονία ήταν η πρώτη ισπανική περιφέρεια που έκλεισε εντελώς τα μπαρ και τα εστιατόρια εν μέσω του δεύτερου κύματος του Covid-19 στα μέσα Οκτωβρίου και είναι η πρώτη που τα ανοίγει και πάλι, καθώς οι μολύνσεις υποχωρούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ και αυστηροί περιορισμοί συνεχίζονται στο υπόλοιπο της χώρας, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η ισπανική αυτή περιφέρεια άνοιξε επίσης και πάλι τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τις αίθουσες μουσικής και τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Ωστόσο, μετά την απογοήτευση που προκλήθηκε από το δεύτερο φετινό lockdown, οι ιδιοκτήτες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, κυρίως επειδή εξακολουθούν να πρέπει να κλείνουν στις 9:30 μ.μ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισπανία, η οποία έχει περισσότερα από 1,55 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη, μετά τη Γαλλία, και 42.619 νεκρούς, επέβαλε στα τέλη Οκτωβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας έξι μηνών, στηρίζοντας νομικά τις περιφέρειες για να επιβάλουν απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και περιορισμούς στα ταξίδια.

Οι νέες μολύνσεις, που καταμετρήθηκαν τις 14 τελευταίες ημέρες, είχαν μειωθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου σε 419 ανά 100.000 ανθρώπους, από 530 που ήταν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στην Καταλονία, η αναλογία έπεσε γύρω στους 390.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης