Αυστηρότερους περιορισμούς εξετάζουν η Ουαλία και το Μάντσεστερ λόγω Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 12:41
Αυστηρότερους περιορισμούς εξετάζουν η Ουαλία και το Μάντσεστερ λόγω Covid-19

Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρότερο lockdown τις επόμενες ημέρες λόγω του Covid-19, καθώς η Ουαλία και το Μάντσεστερ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξετάζουν πρόσθετους περιορισμούς καθώς επιταχύνεται η έξαρση του νέου κορωνοϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 16.982 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, συγκριτικά με 16.717 μία ημέρα νωρίτερα.

Ύστερα από μια δημόσια διαμάχη με τον δήμαρχο Άντι Μπέρνμαμ της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι προσπαθεί να θυσιάσει το βόρειο τμήμα της Αγγλίας για να γλιτώσει θέσεις εργασίας στο νότιο, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι εντός ημερών μπορεί να επιβληθεί lockdown.

«Πρέπει να το ολοκληρώσουμε αυτό» δήλωσε ο Τζενρικ αναφορικά με τις συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βάση για μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει απειλήσει να θέσει την περιοχή στον «Πυλώνα 3», το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών που αναγκάζει τις παμπ και τα μπαρ να κλείσουν και απαγορεύει τις συναθροίσεις σε εσωτερικό χώρο ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, παρά την επιθυμία τοπικών αξιωματούχων στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή μια συμφωνία.

Ο Τζένρικ δήλωσε πως ελπίζει ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί με τους αξιωματούχους του Μάντσεστερ σήμερα, με τις εφημερίδες να αναφέρουν ότι δεκάδες εκατομμύρια λίρες προσφέρονται για να βοηθήσουν επιχειρήσεις να διαχειριστούν τα μέτρα του lockdown.

«Η καθυστέρηση απλώς θα δυσκολέψει την κατάσταση, απλώς θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και απλώς θα επιδεινώσει μακροπρόθεσμα τον οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη» ανέφερε ο Τζένρικ στην τηλεόραση του BBC.

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας αναμένεται επίσης σήμερα να ανακοινώσει ένα πιθανό πακέτο πρόσθετων «προστατευτικών» μέτρων για να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις.

«Υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση για το ότι τώρα χρειαζόμαστε να εισαγάγουμε ένα διαφορετικό πακέτο μέτρων και ενεργειών για να απαντήσουμε στον ιό καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ουαλία με ταχύτερους ρυθμούς το φθινόπωρο και τους επόμενους χειμερινούς μήνες» διευκρίνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας.

Ο Τζένρικ δήλωσε ότι ένα σύντομο, πανεθνικό, πλήρες lockdown δεν είναι ο «λογικός» τρόπος για να κινηθεί η χώρα και ότι προς το παρόν η περίπτωση αυτή δεν εξετάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 12:41