Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 9.535 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των κατοίκων του βασιλείου που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο και να φθάνει τις 504.915.

Παράλληλα, 56 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι εδώ στους 5.553 νεκρούς, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και του γραφείου του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν χθες σε 86.975, κατά το δελτίο Τύπου. Ακόμα 473 ασθενείς με τον COVID-19 εισήχθησαν χθες σε νοσοκομεία, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις 3.102.

Η κατάσταση στην Ιορδανία χαρακτηρίζεται τις τελευταίες ημέρες από ένταση, εν μέσω της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης, με διαδηλώσεις και επεισόδια να ξεσπούν στο Αμάν και άλλες πόλεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους ασθενών εξαιτίας διακοπής της παροχής οξυγόνου σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου, καθώς και για τα περιοριστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης