Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεδίνα υπέγραψε χθες Παρασκευή νέο διάταγμα με το οποίο παρατείνεται για άλλες 12 ημέρες η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής, όπου τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν ξεπεράσει τα 4.000 και τα θύματα έχουν φθάσει τα διακόσια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 ως τις 06:00 που επιβλήθηκε από τον πρόεδρο την 20ή Μαρτίου παρατάθηκε για δεύτερη φορά από τον Μεδίνα, καθώς η ισχύς του μέτρου εξέπνεε σήμερα Σάββατο 18η Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε αντίδραση σε αυτή την πανδημία, ώστε να αντιστρέψουμε την τάση της εξάπλωσης» του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Μεδίνα.

Επισήμως, 200 ασθενείς έχουν υποκύψει στην COVID-19 επί του συνόλου των 4.126 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η κυβέρνηση της χώρας της Καραϊβικής, που καταλαμβάνει τα δύο τρίτα του νησιού Ισπανιόλα — γειτονεύει με την Αϊτή — έκλεισε τα σύνορα, ανέστειλε τις πτήσεις, απαγόρευσε τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, έκλεισε όλα τα εμπορικά απαραίτητα που δεν προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο προεδρικό διάταγμα προτρέπει τους πολίτες της Δομινικανής Δημοκρατίας να συμμορφώνονται «προς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που συστήθηκαν από τις Αρχές και ειδικευμένους θεσμούς» για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας και να «περιορίσουν τις εξόδους από τα σπίτια τους στις απολύτως απαραίτητες».

Τη 14η Απριλίου, ο πρόεδρος Μεδίνα παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που τυπικά θα έληγε την 3οή Απριλίου. Την ίδια ημέρα, η εκλογική επιτροπή ανέβαλε για την 5η Ιουλίου την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν τη 17η Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης