Τουλάχιστον ένας επιβάτης κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι Ακαρόα της Νέας Ζηλανδίας υποβάλλεται σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stuff.

Τρεις επιβάτες πάνω στο πλοίο Golden Princess έχουν τεθεί σε απομόνωση κατ’ εντολή του γιατρού του πλοίου. Το ένα από τα πρόσωπα αυτά έχει εμφανίσει συμπτώματα μόλυνσης και αντιμετωπίζεται ως ύποπτο κρούσμα. Το πρόσωπο αυτό θα εξεταστεί σήμερα· η διάγνωση αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άλλοι δύο από τους τρεις επιβάτες είχαν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μέσα στις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

Δεν επετράπη σήμερα το πρωί να αποβιβαστούν στην Ακαρόα επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο. Το σκάφος κατέπλευσε στην Ακαρόα από τη Ντανέντιν, στο Νότιο Νησί. Στο Golden Princess, με βάση όσα είναι γνωστά, επιβαίνουν 3.700 επιβάτες και 1.100 μέλη πληρώματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε χθες νέα, αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα προβλέπουν ιδίως πως όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση μετά την άφιξή τους στη Νέα Ζηλανδία, πλην όσων έρχονται από μικρά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού όπου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα. Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σε κανένα κρουαζιερόπλοιο έως την 30ή Ιουνίου.

Έως την Παρασκευή καταγράφονταν έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία, σε μόνο ένα εκ των οποίων χρειάστηκε εισαγωγή σε νοσοκομείο. Κανένα από τα κρούσματα δεν ήταν θανατηφόρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης