Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη γερμανική πρωτεύουσα. Από την πορεία της επιδημίας θα εξαρτηθεί η προγραμματισμένη διοργάνωση της Berlinale για το κοινό το καλοκαίρι.

«Τώρα ο δείκτης θετικότητας είναι μεν 100,8, θα πρέπει όμως να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες, για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε σε ποια κατεύθυνση εξελίσσεται πραγματικά η κατάσταση με τον κορωνοϊό. H Γερουσία (κυβέρνηση) του κρατιδίου θα συζητήσει αύριο Τρίτη πιθανά βήματα έναρξης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα», δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ στο τοπικό ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, RBB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί τις επόμενες ημέρες μια απόφαση και για τις υπαίθριες προβολές ταινιών με κοινό, τις οποίες έχει προγραμματίσει το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Berlinale για τον Ιούνιο. Έχουμε τώρα μια ομοσπονδιακή νομοθεσία την οποία πρέπει να τηρούμε. Η ελευθερία που υπήρχε πριν, έχει τώρα σαφώς περιοριστεί. Ως εκ τούτου πρέπει να καταστεί σαφές ότι παραμένει σημαντικό να βοηθήσουμε τώρα όλοι για να μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε να μπορέσουμε να πούμε στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής νομοθεσίας ότι η μία ή η άλλη διοργάνωση είναι εφικτή ξανά», πρόσθεσε ο Μιούλερ.

Για την Πεντηκοστή (των Καθολικών και Διαμαρτυρομένων – 24 Μαΐου), ανακοίνωσε ότι θα αναζητηθεί μια λύση με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου (το οποίο περιβάλλει το Βερολίνο) και για τον τομέα της εστίασης. Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τότε, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε, ώστε ο δείκτης θετικότητας στο Βερολίνο να βρεθεί σαφώς κάτω από 100».

Σχετικά με το θέμα της στρατηγικής των εμβολιασμών είπε: «Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο να πρέπει να διαχειριστούμε την περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων, αυτή την ανεπάρκεια. Υπάρχουν υποσχέσεις για παραδόσεις εμβολίων τον Μάιο και τον Ιούνιο. Έχω γίνει όμως προσεκτικός μετά την εμπειρία των τελευταίων μηνών. Ελπίζω πάντως ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης