Η Αργεντινή κατέρριψε χθες ένα ακόμα θλιβερό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων εξαιτίας του Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, με 633 θανάτους να καταγράφονται σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει η λατινοαμερικανική χώρα ήταν 561 ημερήσιοι θάνατοι στις 29 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 65.865 θανάτους εν συνόλω, ή ποσοστό θανάτων 1.422 ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Αργεντινή καταγράφει τον έκτο βαρύτερο απολογισμό από τον Covid-19 στη Λατινική Αμερική κατ’ αναλογία πληθυσμού και τον 30ό παγκοσμίως.

Περίπου 24.079 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο να φτάνει σε πάνω από τρία εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τα μέσα Απριλίου, η κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα για τη μείωση μετακινήσεων των κατοίκων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου, η οποία φαίνεται να κυμαίνεται με περίπου 25.000 κρούσματα ημερησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας αγγίζει το 68,2% σε εθνικό επίπεδο, ένα ποσοστό που σκαρφαλώνει στο 75,9% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου ζουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO) προειδοποίησε χθες ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται «σε επικίνδυνο σημείο κορεσμού» και προειδοποίησε για αύξηση νοσηλειών και θανάτων νέων ενηλίκων.

Περίπου 7,36 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίων κατά του Covid-19 που χορηγούνται στην Αργεντινή, ενώ 1,16 εκατομμύρια έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης