Τον περασμένο μήνα, εν μέσω τρομερών προειδοποιήσεων για έλλειψη προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι αρμόδιοι βρετανοί υπουργοί ανακοίνωσαν την επικείμενη άφιξη από την Τουρκία 84 τόνων ιατρικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Πάνω από ένα δεκαπενθήμερο αργότερα αφού το φορτίο καθυστέρησε να φθάσει στη Βρετανία, προέκυψε ότι κάθε μία από τις 400.000 προστατευτικές ρόμπες που περιείχε μεταξύ των άλλων δεν συμμορφώνεται με τα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας επιβεβαίωσε την Τετάρτη το απόγευμα ότι τα αντικείμενα κρατήθηκαν σε εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow, προκειμένου να επιστραφούν ενώ είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί επιστροφή χρημάτων, όπως έχει τηρηθεί σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν από το εθνικό σύστημα υγείας NHS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθυστέρηση στην άφιξη του φορτίου, ώθησε το υγειονομικό προσωπικό να επιτεθούν άμεσα στην κυβέρνηση για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αρμόδιοι υπουργοί απάντησαν λέγοντας ότι πίστευαν ότι μπορεί να καθυστερήσει μόνο μία ημέρα. Δύο μέρες αργότερα, η άφιξη μετατέθηκε για «τις επόμενες μέρες». Τελικά, έφτασε τελικά στις 22 Απριλίου, αλλά την επόμενη μέρα αναφέρθηκε ότι είχε φτάσει «λιγότερο από το 10%» της παραγγελίας.

Eκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας σημείωσε σχετικά: «Όλες οι παραδόσεις  ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που χρειάζονται το προσωπικό μας. Εάν ο εξοπλισμός δεν πληροί τις προδιαγραφές μας ή δεν περάσει τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, δεν διανέμεται στην πρώτη γραμμή».

Πηγή: theguardian.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
   
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης