Οι τουρκικές δυνάμεις εγκαθιστούν στρατιωτική θέση κοντά στον δρόμο Αλέπι – Λατάκια και περισσότερα από 1.300 φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα έχουν εισέλθει στη συριακή επικράτεια σε μία μόνο εβδομάδα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολουθούσε χθες την είσοδο μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής αποστολής από τα σύνορα Kafrluseen. Η αποστολή που αποτελούνταν από 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, κατευθύνθηκε προς την περιοχή Ιντλίμπ, όπου οι τουρκικές δυνάμεις καθιέρωσαν μια νέα στρατιωτική θέση στο Tal Qminas, νοτιοανατολικά της πόλης, κοντά στη διεθνή εθνική οδό Aleppo – Latakia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολούθησε, από την 2η Φεβρουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.300 τουρκικά φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα που έφτασαν στη Συρία, μεταφέροντας δεξαμενές, μεταφορείς προσωπικού, τεθωρακισμένα οχήματα, κινητά αλεξίσφαιρα κουβούκλια και στρατιωτικά ραντάρ, ενώ ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι κατά την ίδια περίοδο ήταν τουλάχιστον 5.000 στρατιώτες.

Οι δυνάμεις του Άσαντ συνέχισαν να προχωρούν παρά την τουρκική παρουσία και πολιόρκησαν οκτώ τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι και τέσσερις θέσεις κοντά στο Σαράγκεπ την Ιντλίμπ και στο Αλ Αις στο νότιο Αλέπι. Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στις νέες θέσεις κατά τις τελευταίες ώρες και ημέρες, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Taftanaz, το «Tala’ye Al Ba’ath» στο Al-Mastouma και το στρατιωτικό χώρο στέγασης κοντά στην πόλη Ιντλίμπ.

Πηγή: Συριακό Παρατηρητήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης