Τέσσερις αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν σε μάχες με τον στρατό στην επαρχία Μέτα, στο κεντρικό τμήμα της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Τις τελευταίες ώρες τέσσερα μέλη του Μετώπου 27 των FARC σκοτώθηκαν σε μάχες και ανάμεσά τους βρισκόταν ο “Ντουβάν ο λιγνός”, ο υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση» των ανταρτών, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H FARC, η μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών στην Κολομβία με περίπου 7.000 μαχητές σύμφωνα με υπολογισμούς των Αρχών, ανακοίνωσε την 20ή Ιουλίου μια μονομερή εκεχειρία στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2012 στην Αβάνα, στην Κούβα.

Πέντε ημέρες αργότερα η κυβέρνηση έδωσε εντολή να ανασταλούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων των ανταρτών, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον στρατό, το Μέτωπο 27 των FARC ευθύνεται για την απαγωγή, το 2014, πέντε επιχειρηματιών του τομέα του πετρελαίου, εκβιασμούς και επιθέσεις στην επαρχία Μέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόλεμος στην Κολομβία διαρκεί πάνω από μισό αιώνα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους, ενώ έχει εκτοπίσει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης