Οι συλλήψεις νεαρών εξτρεμιστών στην Αλμπέρτα, το Κεμπέκ και τα Μαριτάιμς έχουν προκαλέσει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Καναδά. Ο αρχηγός της υπηρεσίας Μισέλ Κουλόμπ λέει ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο τρομοκράτες οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα και σχεδίαζαν εκτροχιασμό τρένου, ενώ δύο άλλοι νεαροί ισλαμιστές σκότωσαν στρατιώτες στην Οτάβα και το Κεμπέκ το περασμένο φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Έντμοντον συνελήφθη νεαρός 17 ετών, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στη Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο. Αυτή την ώρα βρίσκεται υπό κράτηση και ψυχιατρική παρακολούθηση.

Την περασμένη εβδομάδα δύο φοιτητές απο το Μόντρεαλ δικάσθηκαν για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ελ Μάχντι Τζαμάλι και η Σαμπρίν Τζερμάν, 18 ετών, είχαν συστήσει συμμορία με άλλους πέντε φοιτητές σε κολέγιο του Μόντρεαλ, δύο απο τους οποίους έφυγαν στο εξωτερικό να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές. Ο 20χρονος Αμίρ Ραϊσολσαντάτ, επίσης από το Πρινς Έντουαρντ Άιλαντ, συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Καναδά κατέθεσε στη Γερουσία πως ο αριθμός αυτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις έχει αυξηθεί δραματικά. « Στην πραγματικότητα τους τρεις τελευταίους μήνες, ο αριθμός των ατόμων που αναχωρεί για τη Συρία και το Ιράκ με σκοπό να συμμετάσχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις έχει αυξηθεί κατά 50%», εξήγησε στη Γερουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης