Σε 55 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας, αποκλείοντας παράλληλα την Κόκκινη Πλατεία, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων που ετοίμαζαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση στην πλατεία, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος ήταν μάρτυρας της σύλληψης περίπου 10 ανθρώπων που φορούσαν λευκές κορδέλες στην είσοδο της πλατείας, όπου δεκάδες άλλοι διαδηλωτές φώναζαν: «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Η αστυνομία της Μόσχας έκανε λόγο για τη σύλληψη 55 ανθρώπων «για απόπειρα διαδήλωσης χωρίς έγκριση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

«Η Κόκκινη Πλατεία είναι κλειστή», ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία, χωρίς όμως να διευκρινίζονται οι λόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εκκλήσεις μέσω του Facebook για τη διοργάνωση στην Κόκκινη Πλατεία διαδηλώσεων, ενώ η λευκή κορδέλα έχει γίνει σύμβολο της αμφισβήτησης της ρωσικής κυβέρνησης.

Στο Facebook σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «Λευκή Πλατεία».

Χθες Σάββατο τουλάχιστον 80 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας, Έντουαρντ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Η χθεσινή διαδήλωση, για την οποία δεν είχε δοθεί έγκριση, οργανώθηκε συμβολικά, όπως κάνει κάθε 31η του μήνα η αντιπολίτευση για να ζητήσει να τηρείται το άρθρο 31 του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία των συγκεντρώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης