Καθοδόν για τη Σαουδική Αραβία βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι χήρες και τα παιδιά του ηγέτη της Αλ Κάιντα, που απελάθηκαν από το Πακιστάν, ύστερα από 45 ημέρες παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι τρεις γυναίκες του Osama bin Laden, μαζί με τα συνολικά 11 παιδιά του, αναχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από κατοικία στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, μέσα σε μικρό βαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είχε σκοτωθεί στη διάρκεια μυστικής επιχείρησης του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. τον Μάιο του 2011 στην πόλη Αμποταμπάντ, με τα μέλη της οικογένειάς του να παραμένουν από τότε στα χέρια της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από πολύμηνες έρευνες των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν (ISI), δικαστήριο έκρινε, στις 2 Απριλίου, ένοχους για παράνομη διαμονή στη χώρα τις τρεις χήρες και τα δύο ενήλικα παιδιά του Osama bin Laden, επιβάλλοντάς τους ποινή 45 ημερών σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αναχώρησή τους, οι Αρχές είχαν φροντίσει να καλύψουν το εσωτερικό του λεωφορείο με σεντόνια, προκειμένου να προστατέψουν τις χήρες και τα ορφανά από τους ξένους δημοσιογράφους που είχαν στηθεί για ώρες έξω από την καλά φρουρούμενη κατοικία.

«Δεκατέσσερα μέλη της οικογένειας του bin Laden αναχώρησαν για τη χώρα της επιλογής τους, τη Σαουδικής Αραβία», επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Από τις τρεις γυναίκες του ηγέτη της Αλ Κάιντα, οι δύο κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και η τρίτη από την Υεμένη. Για την τελευταία δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει στην αραβική χώρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι Αρχές του Πακιστάν προχώρησαν στην κατεδάφιση του κτηρίου μέσα στο οποίο είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια της ζωής του o Osama bin Laden, σε μια προσπάθεια να «κλείσει» μια για πάντα ένα κεφάλαιο που προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της ασιατικής χώρας με τις Η.Π.Α.. Το γεγονός πως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα έζησε για πάρα πολύ καιρό μέσα σε έναν χώρο, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά σε στρατιωτική Ακαδημία, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, είχε προκαλέσει τις υποψίες υψηλόβαθμων στελεχών του Στρατού και της πολιτικής ζωής στις Η.Π.Α.. για… «διπλό» παιχνίδι του Πακιστάν στον πόλεμο κατά της ένοπλης οργάνωσης.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Στη Σαουδική Αραβία απελαύνεται η οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 23:20
Η ζήλια πρόδωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα;, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012, 03:56
Ερασιτεχνικά video από την κατεδάφιση του σπιτιού του bin Laden, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 05:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης