Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι μια συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», είπε.
«Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει». Στην περίπτωση αυτή «φεύγω», κατέληξε.

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εν όψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θυμάστε τι έλεγαν; “θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο”», είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

«Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!» υπογράμμισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν ότι είναι καλά νέα για τον κόσμο ότι οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας επανεπιβεβαίωσαν τον στόχο για πλήρη αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής, ανέφερε σήμερα το γραφείο του Μουν.

Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Μουν και Τραμπ συμφώνησαν στην ανάγκη να διεξαχθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Μουν και ο Τραμπ επίσης αντάλλαξαν απόψεις για δύο με τρεις πιθανές τοποθεσίες για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, τόνισε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη ηγέτη.

Σφραγίζονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Β. Κορέα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα τόνισε στη Σύνοδο Κορυφής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ανέφερε η Σεούλ.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

Επίσης ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι θα καλέσει εμπειρογνώμονες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να παρευρεθούν στο κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της χώρας τον Μάιο.

Στη Σύνοδο Κορυφής, ο Κιμ δήλωσε ότι «θα κλείσει το χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο και θα καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο», τόνισε η νοτιοκορεατική προεδρία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέo σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News, ανέφερε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «προετοιμασμένος» να «παρουσιάσει ένα σχέδιο» που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση.

Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι αναφερόταν σε μια «καλή συζήτηση» που είχε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πιονγκιάνγκ που είχε αρχικά μείνει μυστική.

Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή και αποσπάσματα της μεταδόθηκαν χθες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης