Πάνω από 1.300 κρατούμενοι έχουν ράψει τα χείλη τους και σχεδόν 7.000 κάνουν απεργία πείνας στο Κιργιστάν για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσαν οι αρχές, οι οποίες κατηγορούν το οργανωμένο έγκλημα ότι βρίσκεται πίσω από την εξέγερση.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται σήμερα (Πέμπτη), 6.680 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας, μεταξύ των οποίων 1.319 έχουν ράψει το στόμα τους» ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές υπηρεσίας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, Τετάρτη, οι αρχές ανέφεραν ότι 1.197 κρατούμενοι έχουν τα χείλη τους ραμμένα ή συρραμμένα. Οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού συστήματος έχουν επίσης προειδοποιήσει από την αρχή αυτού του κινήματος την Τρίτη ότι δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κρατουμένων και δε θα τους αναγκάσουν να τραφούν.

Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι η εξέγερση έχει ενορχηστρωθεί από τους ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος μετά την έναρξη της «Επιχείρησης Καθαρά Χέρια» στις φυλακές του Κιργιστάν στις 16 Ιανουαρίου, μετά τη δολοφονία ενός αρχηγού της μαφίας.

Οι κρατούμενοι και οι ΜΚΟ διαμαρτύρονται κατά της κακομεταχείρισης και των συνθηκών κράτησης στις φυλακές της χώρας. Από το 2005, στις φυλακές της Κιργισίας έχουν αρκετές φορές ξεσπάσει ταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης