Κύπρος: «Καμπανάκι» από τον υπουργό Υγείας - Στα όρια του το σύστημα υγείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 16:57
Κύπρος: «Καμπανάκι» από τον υπουργό Υγείας - Στα όρια του το σύστημα υγείας

«Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του συστήματος υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Παράλληλα, τονίζει πως αυτή την στιγμή η Κύπρος μετρά περισσότερες εισαγωγές Covid-19, παρά εξιτήρια.

«Η κινητήριος δύναμη για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς με COVID-19, είναι η διαθεσιμότητά μας σε ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που ομολογουμένως δεν είναι ανεξάντλητο. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, παρά τα μέτρα που είχαν παρθεί, δείχνουν ότι υπάρχει συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα, καθώς και στις νοσηλείες. Κατά μέσο όρο εισάγονται για νοσηλεία περίπου 7-10 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του Συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρουμε ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς.

»Απευχόμαστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι άδικο, λίγο πριν το τέλος, να καταστρέψουμε όσα με θυσίες και στερήσεις καταφέραμε τον τελευταίο χρόνο. Μαζί και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση των μέτρων και να καταφέρουμε, σε πρώτο στάδιο, να σταθεροποιήσουμε τους επιδημιολογικούς δείκτες. Οδεύουμε προς το τέλος και ο μοναδικός τρόπος για επιτυχή επάνοδο είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατεύσουμε τι ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας. Η ζωή μας είναι στα χέρια μας» επισημαίνει ο κ. Ιωάννου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 16:57