Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος από υποσιτισμό μιας κινέζας φοιτήτριας που ζούσε με μόλις 2 γιουάν (0,30 δολάρια ή 0,20 λίρες Αγγλίας), για να στηρίξει την θεραπεία του αδελφού της που έπασχε από ψυχικό νόσημα.

Όταν εμφανίστηκαν πέρυσι εικόνες της φοιτήτριας Wu Huayan ζύγιζε μόλις πάνω από 20 κιλά, και αμέσως ο απλός κόσμος έσπευσε να βοηθήσει κάνοντας δωρεές για τα δύο αδέλφια προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους. Όμως, δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν το θάνατο της νεαρής γυναίκας. Ο αδελφός της, δήλωσε ότι ήταν μόλις 24 ετών όταν πέθανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wu Huayan, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είχε πει η ίδια γύριζε στα μέσα ενημέρωσης για βοήθεια αφού παρακολούθησε τον πατέρα της και τη γιαγιά της πεθαίνουν γιατί δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν για θεραπεία.

«Δεν θέλω να περιμένω το θάνατο εξαιτίας της φτώχειας», είχε δηλώσει.

Οι γιατροί δήλωσαν πέρυσι ότι η φοιτήτρια πανεπιστημίου υπέφερε από προβλήματα καρδιάς και νεφρών ως αποτέλεσμα πέντε ετών που κατανάλωσαν ελάχιστες ποσότητες τροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι η ιστορία της Wu Huayan

Η Wu Huayan και ο αδελφός της αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν για πολλά χρόνια. Έχαναν τη μητέρα τους όταν ήταν τέσσερα και ο πατέρας τους πέθανε όταν ήταν ακόμα στο σχολείο.

Εκείνη και ο αδελφός της στηρίζονταν στη συνέχεια από τη γιαγιά τους, και αργότερα από έναν θείο και θεία που μπορούσαν να παρέχουν μόνο 300 γιουάν κάθε μήνα.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πήγαν στους ιατρικούς λογαριασμούς του μικρότερου αδελφού της, ο οποίος είχε προβλήματα ψυχικής υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης