Διατεθειμένη να συνεχίσει την υποστήριξη στον «παραδοσιακό» της σύμμαχο εμφανίζεται η Κίνα για την επίτευξη της «ειρήνης και της σταθερότητας» στην Κορεατική, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Επικαλούμενο πηγές μέσα από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας αναφέρει πως ο πρόεδρός, Hu Jintao, είχε συνάντηση στο Πεκίνο με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας, στον οποίο και διαβίβασε πως θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ των χωρών μεγαλύτερη συνεργασία.

Η Κίνα είναι ο μόνος σημαντικός σύμμαχος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και κύρια πηγή οικονομικής υποστήριξης για το απομονωμένο κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ενισχύσουμε τους στρατηγικούς δεσμούς και το συντονισμό σε μεγάλα διεθνή και περιφερειακά θέματα με σκοπό να διασφαλίσουμε διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην Κορεατική», φέρεται να δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Κίνας.

Η τοποθέτησή του πραγματοποιήθηκε στη σκιά της εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου στις 13 Απριλίου από την Πιονγκγιάνγκ, παρά τις πιέσεις της Δύσης για την επιβολή εκ νέου οικονομικών κυρώσεων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. καταδίκασε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ανακοινώνοντας πως θα κλιμακώσει τις υφιστάμενες κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:
Δε θέλουν τον γείτονα!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 04:09
«Θα εκτοξεύσουμε δορυφόρους τον ένα μετά τον άλλον», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 08:25
Β. Κορέα: Aπορρίπτει την καταδίκη της από το Συμβούλιο Ασφαλείας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 18:57
Βαριά «καμπάνα» στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 09:16

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης